ZF 24

Cristina Filip, partener PeliFilip: Problema redevenţelor trebuie rezolvată pe termen lung

Cristina Filip, partener PeliFilip: Problema...

Autor: Roxana Rosu

22.02.2016, 16:43 105

Problema redevenţelor trebuie rezolvată pe termen lung, să ne gândim la barilul de petrol de peste 5-6 ani, a spus la ZF Power Summit 2016 Cristina Filip, partener PeliFilip.

"Piaţa arată complex. După cinci ani de preţ ridicat la petrol, apetitul investiţional a fost crescut. Am văzut că investiţiile erau programate pe termen lung, pentru timpul când preţul va scădea. Investitorii previzionau acest lucru. Este o discuţie pe instabilitate, pe tema redevenţelor, o lipsă de dialog".

Alte declaraţii: 

Trebuie să se rezolve problema redevenţelor pe termen lung. Să ne gândim la barilul de peste 5-6 ani. Jucătorii sunt pregătiţi pentru 2016, dar pe termen mai lung discuţia e complexă si solutia nu poate fi lasata doar la investitorii privati.

Vulnerabilitati ale sistemului energetic: lipsa strategiei, apare obsedant in discuţii. Intervenţiile legislative punctuale şi consecvente pe legislatia primară arată că nu ştim unde ne indreptăm. Pe cine tinem pe loc anul acesta pentru a creşte altul

Dacă acestea ar fi rezolvate, am văzut extrem de mult interes şi soliditate si sănătate a interesului pentru România. Ar fi păcat să nu folosim oportunităţile. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO