ZF 24

Cristina Zevedei, sefa autoritatii care gestioneaza fonduri de 4,2 mld. euro pentru resurse umane, vine la seminarul ZF din 25 martie. Puneti aici intrebarile legate de accesarea fondurilor europene

Cristina Zevedei, sefa autoritatii care gestioneaza fonduri de 4,2 mld. euro pentru resurse umane, vine la seminarul ZF din 25 martie. Puneti aici intrebarile legate de accesarea fondurilor europene
14.03.2010, 13:06 274

Cristina Zevedei, directorul general al autoritatii demanagement care gestioneaza cele 4,2 miliarde de euro pentruresurse umane, va participa pe 25 martie la conferinta "ADN-uloamenilor pe care trebuie sa ii pastrezi in companie pentru a iesicu bine din criza", organizata de Ziarul Financiar.

Puneti aici intrebarile legate de accesarea fonduriloreuropene.

Intrebare:"Detin o societate de recrutaresi plasare a fortei de munca in strainatate. In fiecare an trimit500 persoane la munca in Spania. Odata ajunsi acolo acestia urmeazacursuri de formare profesionala in urma carora obtin un certificatde calificare . Toate aceste cursuri se fac cu fonduri U.E.Intrebarea mea este daca se pot accesa fonduri pentru ca acestecursuri sa fie urmate in Romania. Va multumesc." - BudacaVasile.

Raspuns: In cadrul Programului OperationalSectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) exista mai multeDomenii Majore de Interventie referitoare la cursuri de formareprofesionala.

Pentru a elabora un proiect in cadrul POSDRU trebuie saverificati daca indepliniti criteriile de eligibilitate in privintaaplicantului, a grupului tinta, a activitatilor si a cheltuieliloraferente acestor activitati.

Concret, ne scrieti ca detineti o societate de recrutare siplasare a fortei de munca in strainatate, dar nu precizati dacafirma este inregistrata in Romania sau in alta tara UE. In cazul incare firma nu este inregistrata in Romania, aceasta nu poate fisolicitant al unei finantari POSDRU, ci doar partener al uneipersoane juridice inregistrate in Romania care aplica pentru ofinantare POSDRU.

In ceea ce priveste grupul tinta, nu este limpede dacapersoanele pentru care doriti sa organizati cursuri de formareprofesionala sunt angajatii firmei dvs., ai altor firme sau suntsomeri. De asemenea, este important daca sunt angajatii unei firmeinregistrate in Romania. Daca sunt angajatii unei firmeinregistrate in alta tara membra UE nu pot constitui grup tinta alunui proiect POSDRU, deci nu puteti solicita finantare pentrupregatirea lor profesionala.

Asa ca va enumeram mai jos posibilitatile pe care le aveti,urmand sa alegeti dvs. varianta potrivita.

1. In prezent, in cadrul ajutorului de stat, este inca deschisa(pana in 31 martie) o linie de finantare (Cerere de propuneri deproiecte nr.76 - "Calificarea/recalificarea angajatilor proprii")care permite intreprinderilor inregistrate in Romania sa cearasuport financiar pentru organizarea de cursuri de formare pentruangajatii proprii. In cazul in care doriti sa aplicati pentru unproiect cititi cu atentie si detaliile prezentate in GhidulSolicitantului la adresa http://www.fseromania.ro/images/downdocs/gs_ajutor_stat_si_minimis_2009.pdf

2. Pentru formarea/perfectionarea profesionala a angajatilor, incadrul POSDRU mai exista doua Domenii Majore de Interventie. Incadrul acestor DMI-uri pot depune cereri de finantare furnizoriautorizati de formare profesionala, persoane juridice inregistratein Romania.

Avem rugamintea sa urmariti site-ul nostru, www.fseromania.ro,pentru a fi la curent cu data la care vor fi lansate, in cursulacestui an, cereri de propuneri de proiecte in cadrul acestorDMI-uri. De asemenea, in momentul lansarii cererilor de propuneride proiecte, pe www.fseromania.rovor fi postate si ghidurile aferente in cadrul carora veti gasidetalii despre modul de completare si transmitere a cererilor definantare.

A. Domeniul Major de Intervenţie 2.3 - Acces şi participare laformare profesionala continua (FPC)

B. Domeniul Major de Intervenţie 3.2 - Formare şi sprijin pentruîntreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii

Potenţialii beneficiari pot avea parteneri transnaţionali dinstate membre UE.

Pentru detalii despre eveniment si inscrieri clickaici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO