ZF 24

Criza coronavirus: Google vrea să atragă şi mai mulţi elevi şi profesori către suita sa de aplicaţii pentru educaţie

Criza coronavirus: Google vrea să atragă şi mai mulţi...

Autor: Ioana Niţă

30.03.2020, 23:26 136

Gigantul american Google a lansat o platformă dedicată pentru sistemul de învătământ la distanţă, care permite conectarea online a profesorilor cu elevii în perioada de criză cauzată de pandemia covid-19. Platforma oferă resurse în limba română necesare profesorilor pentru a se instrui în utilizarea pachetului G Suite for Education, pentru a se conecta cu elevii lor şi a realiza lecţii online.

După întreruperea cursurilor ca urmare a crizei cauzate de epidemia cu noul tip de coronavirus, o serie de jucători din piaţă precum Telekom împreună cu compania locală Adservio, sau subsidiara locală a gigantului american Microsoft, au oferit de asemenea unităţilor de învăţămând din România acces la gratuit la anumite produse şi servicii pentru a facilita procesul de învăţare la distanţă.

G Suite for Education este o colecţie de aplicaţii care oferă acces la funcţiile educaţionale esenţiale (crearea lecţiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea şi gestionarea clasei, schimbul de fişiere, email, etc.). G Suite for Education este disponibil în mod gratuit instituţiilor de învăţământ.

Platforma dedicată învăţământului la distanţă oferă şi un ghid pentru predarea de acasă dedicat profesorilor. Acesta oferă informaţii pas cu pas, de la organizare spaţiului de lucru de acasă, pregătirea cursului şi a „întâlnirii” video cu elevii, pregătirea predării şi predarea propriu-zisă, până la colaborarea cu elevii, inclusiv folosirea Jamboard, o tablă online unde prezintă în timp real elevilor, şi organizarea de discuţii 1:1 cu elevii. Google va actualiza constant informaţiile şi resursele dedicate învăţării la distanţă, pe măsură ce va primi feedback de la cadrele didactice şi de la parteneri.

Învăţarea la distanţă prin serviciile gratuite Google a fost posibilă prin colaborarea cu EduApps şi Ministerul Educaţiei. Peste 200.000 profesori au fost sau sunt în curs de pregătire despre cum folosirea resurselor disponibile pentru educaţia la distanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO