ZF 24

Croatia Airlines reia zborurile pe Bucureşti-Zagreb din aprilie şI estimează că va transporta 9.000 de pasageri

Croatia Airlines reia zborurile pe Bucureşti-Zagreb din...

Autor: Mirabela Tiron

21.02.2019, 09:20 479

Croatia Airlines, compania aeriană a Croaţiei, va relua zborurile pe Bucureşti- Zagreb din 12 aprilie, cu o frecvenţă de trei curse pe care le va opera săptămânal până la mijlocul lunii octombrie, potrivit oficialilor transportatorului aerian. Anul trecut, compania a transportat circa 8.500 de pasageri pe Bucureşti-Zagreb, gradul de ocupare fiind de 57%, iar pentru acest an estimează un trafic de 9.000 de pasageri. Românii vor putea ajunge din Zagreb în alte patru oraşe din Croaţia, Split, Pola, Dubrovnik şi Zadar.

Croatia Airlines, care a trecut printr-o restructurare în perioada 2011-2015, a intrat pe piaţa românească în 2017, la scurt timp după ce compania italiană Alitalia şi operatorul german Air Berlin s-au retras din cauza lipsei de pasageri. Anterior, românii ajun­geau în destinaţiile din Croaţia doar cu zboruri charter. Agenţia de tu­rism Paralela 45 vindea pachete cu zbor charter spre Coasta Dalmaţiei (Croaţia).

Transportatorul aerian al Croaţiei a avut  un trafic de 2,1 milioane de pasageri anul trecut pe toate rutile operate. Flota companiei aeriene este formată din 14 aeronave.

Traficul de pasageri pe aeroporturile din România a depăşit anul trecut pragul de 21 milioane de pasageri, în creştere cu 7,7% faţă de nivelul înregistrat anul anterior, aartă o analiză ZF, pe baza datelor de la Asociaţia Aeroporturilor din România.

Cele mai mari trei aeroporturi din ţară, Henri Coandă (Otopeni), Avram Iancu din Cluj Napoca şi Traian Vuia din Timişoara au avut anul trecut un trafic total de 18 milioane de pasageri, adică au generat circa 83% din numărul total de pasageri de pe toate aeroporturile din ţară.

Apetitul românilor pentru călătorii a fost în creştere anul trecut, ceea ce se vede şi în cifrele de la BNR.

Românii au cheltuit anul trecut pe deplasările în străinătate 3,6 miliarde de euro,  sumă în creştere cu 20% faţă de anul anterior, arată cele mai recente date publicate de BNR şi calculele ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO