ZF 24

Croitoru a iesit de la intalnirea cu opozitia asa cum a intrat: fara sustinere pentru formarea unui guvern

Croitoru a iesit de la intalnirea cu opozitia asa cum a intrat: fara sustinere pentru formarea unui guvern
20.10.2009, 15:05 17

Lucian Croitoru, premierul desemnat, s-a intalnit astazi laPalatul Parlamentului la ora 14:00 cu liderii opozitiei (PSD, PNL,UDMR) in incercarea de a-i convinge sa i se alature in formareaunui guvern. Opozitia i-a respins insa oferta, mentionand ca eimerg in continuare pe mana primarului Sibiului, Klaus Iohannis capremier.

Pe holurile puterii se discuta posibilitatea ca Lucian Croitorusa-si depuna mandatul in fata presedintelui Basescu pentru ca nupoate forma guvernul, varianta respinsa insa de Croitoru.

In timpul in care lideriii politici isi disputa puterea simesajul electoral, avand in vedere ca peste o luna sunt alegeriprezidentiale, institutiile financiare internationale amana pecapete vizita la Bucuresti, ceea ce lasa bugetul statului farasustinere financiara la finalul anului.

Statul are nevoie de la creditorii internationali de 3,5miliarde de euro pentru a trece anul, in caz contrar fiind nevoitsa intre pe piata interna, ceea ce va duce la un razboi cu sectorulprivat pentru atragerea pentru resurse financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO