ZF 24

CSSPP cere neincluderea in calcularea contributiilor sociale a sumelor virate pensiilor facultative

22.01.2010, 12:58 17

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private ainaintat Ministerului Muncii o propunere de amendament la proiectullegii privind sistemul unitar de pensii publice, care vizeazaneincluderea in baza de calcul pentru contributiile sociale asumelor virate la fondurile de pensii facultative, conform Mediafax.

"Din practica aplicarii prevederilor legale in vigoare, inmateria fiscala a contributiilor in sistemul pensiilor facultative(Pilonul III), s-a observat o interpretare si aplicare diferita aacestora, de catre agentii economici. Propunerea Comisiei decompletare a articolul 35, alineatul 1 din proiectul Legii privindsistemul unitar de pensii publice face parte din seria eforturilorintreprinse de institutie pentru clarificarea regimului dedeductibilitate totala a contributiilor in sistemul de pensiifacultative", se arata intr-un comunicat al Comisia de Supravegherea Sistemului de Pensii Private.

Demersul CSSPP urmareste evitarea oricaror neintelegeri lanivelul angajatorilor, se mai arata in comunicat.

Potrivit legislatiei, contributiile la fondurile de pensiifacultative sunt deductibile pentru fiecare participant din venitulsalarial brut lunar sau din venitul asimilat acestuia. Mai multedespre metoda de calcul a contributiilor socialepentru pensiile facultative cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO