ZF 24

Cu 400 de lei orice roman poate deveni investitor pe bursa americana

Cu 400 de lei orice investitor roman poate face pariuri pe evolutia actiunilor de pe bursa americana
21.01.2010, 19:01 29

Bursa din Sibiu (Sibex) lanseaza vineri contractele futures peindicele american Dow Jones Industrial Average (DJIA), permitand inpremiera investitorilor romani sa speculeze din tara pe evolutiaactiunilor listate pe cea mai mare piata de capital din lume.

Astfel, investitorii care pana acum urmareau indicii americanipentru a intui evolutia Bursei de la Bucuresti, vor avea un motivin plus de a fi atenti la miscarile de pe piata din SUA, putandu-letransforma in profit.

In prima faza, suma necesara achizitiei unui astfel de contract (cuo valoare de circa 10.500 de lei) va fi de 400 de lei (mai putin de100 de euro).
Oportunitatile de castig vor fi astfel cele mai mari de pe piataromaneasca, dar si riscurile vor fi pe masura. Astfel, la ocrestere de 1% a indicelui Dow Jones (de la 10.500 la 10.600 depuncte), investitorul care a pariat pe cresterea indicelui castiga100 de lei, cu o investitie de 400 de lei, deci un randament de25%. In cazul in care indicele pierde 1% (de la 10.500 la 10.400 delei), acelasi investitor pierde 100 de lei.

La o variatie de circa 4% a indicelui Dow Jones, investitorul isipoate dubla banii, daca a pariat corect, sau ii poate pierde petoti, daca piata l-a contrazis.
Indicele Dow Jones Industrial Average este cel mai vechi indice depe piata americana, avand o istorie de peste 110 ani. Indicele arein componenta actiunile celor mai mari 30 de companii americane,printre care se numara grupul petrolier Exxon Mobil, gigantulGeneral Electric, Coca Cola, Microsoft, McDonalds sau WaltDisney.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO