ZF 24

Culita Tarata, 3 Brazi: Este important ca postul de comisar e detinut de un roman care va face cartile agriculturii din Europa

27.11.2009, 15:29 27

Culita Tarata, proprietarul TCE 3 Brazi si unul din cei mai mariagricultori ai Romaniei, exploatand circa 65.000 de hectare deteren agricol in Insula Mare a Brailei, a declarat ca prin numirealui Ciolos pe portofoliul Agriculturii, fermierii romani vor puteafi mai bine auziti de Comisia Europeana.

"Indiferent de la ce partid este, este important ca postul decomisar e detinut de un roman care va face cartile agriculturii dinEuropa si va tine cont si de fermierii din Romania, care din pacatepna acum au fost tratati cu jumatate de masura de cei din UniuneaEuropeana", a spus el.

Tot el spune ca Ciolos este un bun cunoscator al legislatieieuropene, chiar daca nu este un agricultor, avand tangente cuUniunea Europeana si participand la negocieri de aderare laPolitica Agricola comuna.

"Cred ca va renegocia o crestere procentuala a subventiilorpentru Romania si va gasi solutii pentru simplificareadocumentatiei pentru absorbtia banilor europeni", a mentionatel.

Romania primeste o subventie anuala de circa 100 euro pe hectar.Spre deosebire, tarile occidentale din cadrul UE primesc de treiori mai mult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO