ZF 24

Culmea infrastructurii rutiere: Autostrada deschisă în noiembrie anul trecut a intrat deja în reparaţii

Culmea infrastructurii rutiere: Autostrada deschisă în...

Autor: Andreea Neferu

20.01.2015, 17:53 3096

Circulaţia pe o porţiune de 100 de metri din lotul al treilea al autostrăzii Orăştie-Sibiu, între Sălişte şi Cunţa, deschis în noiembrie anul trecut, a fost restricţionată pe o bandă începând de astăzi, ca urmare a unor reparaţii.

“CNADNR va lua măsuri urgente de reparaţie temporară a degradărilor la partea carosabilă, urmând a redeschide circulaţia în cel mai scurt timp”, spune CNADNR într-un comunicat de presă. Compania de drumuri precizează că toate costurile generate de reparaţii vor fi suportate de constructorul lotului al treilea al Orăştie-Sibiu, italienii de la Impregilo.

O fisură cu o lungime de câţiva metri a apărut pe acest tronson de autostradă la doar zece zile după ce fusese deschisă, în noiembrie 2014. Tronsonul de 22 de kilometri a fost deschis cu o întârziere de un an şi jumătate, din cauza alunecărilor de teren din zona respectivă. Concret, alunecările de teren au obligat constructorul să excaveze terasamentul deja construit pe o porţiune de aproximativ un kilometru lungime, să consolideze terenul şi să ridice din nou terasamentul care pe alocuri ajunge la 12 metri înălţime, iar termenul scurt în care a fost executată această lucrare a ridicat semne de întrebare cu privire la calitatea lucrărilor, potrivit turnulsfatului.ro.