ZF 24

Cum a intervenit luni Primăria pentru a înlătură zăpada din Capitală

Cum a intervenit luni Primăria pentru a înlătură...

Autor: Bogdan Alecu

27.01.2014, 20:19 354

Cantităţile mari de zăpadă din utlimele zile a determinat primăria să accelereze intervenţia utilajelor de deszăpezire pe toate străzile laterale, precum şi evacuarea "74 de basculante de zăpada au fost scoase azinoapte din intersecţiile mari ale Bucureştiului, mă refer la 13 septembrie - Sebastian, Calea Rahovei - Sebastian, Podul Izvor, Piaţa Română, Piaţa Lahovari, Piaţa Dorobanţi, Piaţa Universităţii, capătul tramvaiului 32 (Mitropolie). Acţiunea continuă intens în această noapte din cauza că meteorologii anunţă ninsori şi vânt destul de puternic pentru ziua de miercuri. Facem eforturi susţinute că noul strat de zăpadă care se va depune, să nu afecteze circulaţia în Bucureşti”, a spus Sorin Oprescu, primarul Capitalei. Evcuarea zăpezii este posibilă doar pe timpul nopţii şi se intervine împreună cu echipajele Brigăzii Rutiere şi ale Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

 În ceea ce priveşte străzile laterale, conform raportărilor primite de la operatorii de deszăpezire, până în acest moment s-a intervenit astfel:

 

- În Sectorul 1 pe 60 % din străzile laterale

- În sectorul 2 pe 80 %

- În Sectorul 3 pe 80 %

- În Sectorul 4 pe 70 %

- În Sectorul 5 pe 40 %

- În Sectorul 6 pe 40 %

 

S-a intervenit pe străzile care au permis accesul utilajelor şi  pe care nu au existat maşini parcate care să blocheze accesul utilajelor de deszăpezire.

În ceea ce priveşte materialul antiderapant, începând de vineri 24 ianuarie, şi până astăzi la ora 12.00, au fost împrăştiate 11.100 de tone de material.

Având în vedere obligaţia persoanelor fizice/ juridice de a curăţa trotuarele de zăpadă şi gheaţă, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Control, au verificat 55 de artere principale, fiind întocmite 20 de procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor în valoare totală de 25.000 lei. Totodată, au fost somate 307 persoane juridice şi Asociaţii de Proprietari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO