ZF 24

Cum a suferit viaţa profesională a românilor în timpul pandemiei de COVID-19. Studiu: 19% dintre angajaţi şi-au pierdut locul de muncă, iar 16% au fost trimişi în şomaj tehnic

Dragoş Gheban, managing partner al platformei de recrutare Hipo: Companiile din tehnologie unde „business goes on like usual“ erau pregătite să lucreze de acasă, au mai făcut asta şi lucrează în continuare de acasă.

Dragoş Gheban, managing partner al platformei de recrutare Hipo: Companiile din tehnologie unde „business goes on like usual“ erau pregătite să lucreze de acasă, au mai făcut asta şi lucrează în continuare de acasă.

Autor: Ramona Cornea

11.06.2020, 19:45 598

Dintre cei care au rămas fără loc de muncă, cei mai mulţi au vârsta cuprinsă între 45 şi 54 de ani, sunt din mediul rural sau din oraşe mici şi au o educaţie primară sau medie.

Piaţa muncii din România a fost puternic afectată de situaţia de criză creată de pandemia de COVID-19, iar mulţi dintre angajaţi fie şi-au pierdut locul de muncă, fie au fost trimişi în şomaj tehnic.

Circa 19% dintre respondenţii unui studiu derulat de compania multinaţională de cercetare de piaţă Ipsos au spus că şi-au pierdut locurile de muncă în această pe­rioadă, 16% au spus că au fost trimişi în şomaj tehnic, 14% nu lucrau înainte de pandemie şi nu lucrează nici acum, iar 27% din ei au spus că nu s-a schimbat nimic la locul de muncă pe fondul pandemiei de COVID-19.

„Criza a afectat categorii sociale diferite, regiuni diferite, domenii de activitate diferite. Sunt companiile din tehnologie unde «business goes on like usual», erau pregătite să lucreze de acasă, au mai făcut asta şi lucrează în continuare de acasă. (...)  Sunt şi domenii care încet-încet reîncep să mişte, am observat că în zona de turism, HoReCa, lucrurile au reînceput. Pe cât de repede s-au sistat lucrurile în aceste industrii, pe atât de repede le ajută sezonul estival să reînceapă“, a spus Dragoş Gheban, managing partner al platformei de recrutare Hipo, în cadrul unei videoconferinţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO