ZF 24

Cum arată Mega Mall, cel mai mare centru comercial deschis în ultimii 5 ani: mii de bucureşteni s-au înghesuit să prindă reducerile şi ofertele în mall-ul “şantier”. GALERIE FOTO şi VIDEO

Autor: Andreea Neferu

14.05.2015, 13:13 25497

Centrul comercial Mega Mall, dezvoltat de fondul sud-africa de investiţii NEPI şi austriecii de la Real4You, a fost deschis astăzi, fiind luat cu asalt de mii de bucureşteni încă de la primele ore ale dimineţii.

Mallul de lângă stadionul Arena Naţională, care are o suprafaţă închiriabilă de 72.000 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită de 230.000 de metri pătraţi, nu este însă finalizat complet, nici la exterior nici la interior. Dacă la exterior mai sunt de montat, spre exemplu, pavajele în faţa intrării principale sau sigla mallului pe faţadă, la interior încă există magazine care nu au fost deschise, pentru că se află în curs de amenajare.

Magazine-ancoră precum Zara, H&M, New Yorker sau Koton au fost deschise în această dimineaţă, fiind luate cu asalt de bucureştenii interesaţi de reducerile pe care acestea le promovau odată cu inagurarea, însă spaţii precum cele ale Peek&Cloppenburg, Aldo sau Reserved încă nu au fost deschise publicului. Totuşi, în ciuda prafului şI a muncitorilor care încă lucrau atât înăuntrul mallului cât şi în afara acestuia, vizitatorii s-au înghesuit în noul mall din zona Pantelimon, traficul estimat de ZF în dimineaţa aceasta fiind de câteva mii de persoane.

Deocamdată nici multiplexul Cinema City, cu 14 săli, nu este deschis încă, inaugurarea sa fiind programată pentru maine.

Mall-ul se întinde pe patru etaje, subsol, parter, etaj 1 şi 2. Potrivit celor mai recente date, mallul va avea peste 200 de ma­gazine, iar investitorii se aşteaptă la o cifră de afaceri a chiriaşilor de 200 de milioane de euro pe an, compa­rabilă cu cea a unor proiecte precum AFI Palace Cotroceni, Sun Plaza sau Băneasa Shopping City. De asemenea, suprafaţa este comparabilă cu cea a acestor trei centre comerciale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO