ZF 24

Cum arată o ţară fără COVID: Cele mai bune restaurante din Hong Kong au rezervările făcute şi cu şase luni înainte

Cum arată o ţară fără COVID: Cele mai bune...

Autor: Andrei Şerbănescu

14.11.2021, 08:00 1285

Politica „Covid-zero” a Hong Kong-ului a ţinut coronavirusului la distanţă încă de la începutul verii. Acest lucru a lăsat loc oamenilor pentru o serie vastă de preocupări, printre care şi lupta de a face rezervare la restaurant.

La începutul lunii octombrie, the Chairman, care a fost desemnat cel mai bun restaurant din Asia în 2021 şi, de asemenea, a ajuns în top 10 pe lista celor mai bune 50 din lume, a fost rezervat până la sfârşitul anului. Recent, locaţia a început să primească rezervări şi pentru ianuarie, potrivit Bloomberg.

Cererea acumulată de a lua masa în oraş este un fenomen la nivel mondial, foarte pronunţat în Hong Kong. Numărul de rezervări în luna septembrie a crescut cu aproape 250% faţă de aceeaşi lună în urmă cu doi ani, înainte de apariţia pandemiei, potrivit datelor oferite de SevenRooms, o platformă de management al restaurantelor. În Singapore, rezervările au crescut cu 76% în aceeaşi perioadă.

„Oamenilor le place să mănânce, dar înainte de pandemie, nu exista ca o persoană să-şi faca rezervarea la un restaurant cu şase luni înainte”, spune Alan Lo, consilier principal la Jia Group, conform sursei citate. „Acum acest fenomen este din ce în ce mai des întâlnit”.

Dorinţa oamenilor de a frecventa restaurantele este susţinută şi de echilibrul sanitar din zonă. Hong Kong nu a suferit un focar de coronavirus de la începutul lunii iunie, aşa că nu există preocupări legate de Covid care să-i ţină pe oameni departe de astel de locaţii.

Cu toate acestea, aceleaşi reguli care au ţinut situaţia sanitară sub control ajung să îngreuneze sever turismul. Aproape toate sosirile internaţionale sunt supuse unei carantine hoteliere obligatorii de 14 până la 21 de zile la întoarcere. Această situaţie a anulat aproape toate călătoriile de agrement – traficul de pe Cathay Pacific Airways Ltd., cel mai mare avion de pasageri din Hong Kong, a scăzut cu 92% în septembrie, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.

Restricţiile guvernamentale legate de Covid-19 privind capacitatea restaurantului şi orele de funcţionare, care depind de vaccinarea totală a personalului, au constrâns, de asemenea, mesenii. În districtul aglomerat central şi de vest, aproximativ 320 de unităţi funcţionează la o capacitate de 75%, solicitând lucrătorilor să fie vaccinaţi cu cel puţin o doză. Mai puţin de 250 de restaurante au revenit la 100%.

Este incert când Hong Kongul şi-ar putea relaxa politicile de carantină, deşi guvernul se îndreaptă cu prudenţă spre deschiderea graniţei cu China. Unele restaurante văd acest lucru ca un moment ideal pentru a se extinde, susţinut de cererea neîncetată şi de o piaţă imobiliară relativ deprimată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO