ZF 24

Cum arată topul celor mai mari jucători din IT&C din 2013

Cum arată topul celor mai mari jucători din IT&C din 2013

Autor: Adrian Seceleanu

09.06.2014, 00:08 614

Cele mai mari 30 de companii de IT&C din România au avut anul trecut afaceri cumulate de 5,5 mld. euro şi aproape 45.000 de angajaţi, cei mai puternici jucători fiind în continuare - din punctul de vedere al veniturilor - operatorii de servicii de comunicaţii, arată datele din bilanţurile fiscale pe 2013 de la Ministerul Finanţelor.

Orange, parte a grupului francez de comunicaţii cu acelaşi nume, rămâne cea mai puternică firmă de pe piaţa de IT&C din România, atât din punctul de vedere al veniturilor, cât şi al profitului net, conform datelor de la Finanţe. Compania condusă de Jean Francois Fallacher a reuşit să-şi apere anul trecut marja de profitabilitate în ciuda competiţiei acerbe de pe piaţă şi a lansării unor planuri tarifare agresive.

Expansiunea puternică a centrului tehnic al Vodafone din Bucureşti, de unde sunt monitorizate reţele de comunicaţii ale grupului britanic de pe mai multe pieţe europene, a dus operatorul în topul companiilor care au făcut cele mai mari recrutări în 2013. De notat că expansiunea centrului tehnic a compensat inclusiv unele reduceri realizate de operator în alte segmente de business.

Datele Finanţelor mai arată că datoriile celui de-al treilea jucător de pe piaţa de telefonie mobilă - Cosmote - au avansat cu 24% anul trecut, la 1,1 miliarde de euro, depăşind astfel RCS& RDS, care avea la finele anului datorii de 901 mil. euro, mai mari cu 7%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO