ZF 24

Cum cumperi mai ieftin fara sa stai cu orele la coada? Mergi in Bulgaria

23.12.2009, 21:43 59

Romanii in numar tot mai mare care isi fac cumparaturile deCraciun in orasul bulgaresc Ruse iti insira imediat motivele pentrucare evita aglomeratia din magazinele romanesti, scrie Gandul. Una la mana, preturile sunt ceva maimici, lucru care se simte bine la buzunar atunci cand cumperi incantitati mari.

Doi la mana, mai ales pentru cei din judetul Giurgiu, orasul depeste Dunare, Ruse, este mai apropiat ca Bucurestiul. Argumentuldecisiv, insa, este lipsa aglomeratiei. Bulgarii din Ruse nu isipermit sa umple magazinele nici chiar inaintea Craciunului, iarromanii care vin sa-si faca cumparaturile aici nu sunt inca atat demulti ca in hipermarketurile din Capitala. In parcarea magazinuluiKaufland din Ruse, o familie incarca zeci de pungi (branduite cuMircea Geoana) intr-o masina cu numar romanesc. "Venim aici lacumparaturi de patru-cinci ori pe an. Mai ales de sarbatori. InGiurgiu nu sunt magazine mari, iar in traficul din Bucuresti staiore intregi", si-a motivat decizia femeia care incarca portbagajul."Sunt si mai ieftine, nu cu mult, dar atunci cand cumperi incantitati mari, se simte. E plin de romani aici, in perioada asta",mai spune femeia. Automobilele cu placute de inmatriculareromanesti sunt inca rare. Explicatia este insa simpla.Inmatricularea la bulgari este si ea mai ieftina ca in Romania.Multi dintre soferii din Giurgiu umbla cu numere bulgaresti. Aflatide ce merg romanii la bulgari pentrucumparaturi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO