ZF 24

Cum evoluează cursul de schimb joi dimineaţa

Cum evoluează cursul de schimb joi dimineaţa

Autor: Vlad Popescu

29.05.2014, 10:29 254

Pieţele din Austria, Luxemburg, Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia, Suedia şi Elveţia rămân închise joi, zi declarată nelucrătoare pentru a sărbătorii "Înălţarea" după calendarul Catolic.

Leul va stagna, probabil, joi şi în zilele următoare pe fondul unor pieţe lipsite de evenimente şi având în vedere că Ministerul Finanţelor Publice nu a anunţat calendarul de finanţare pentru luna iunie, potrivit unui dealer.

În regiune, forintul şi zlotul afişează de asemenea variaţii nesemnificative faţă de euro.

Cursul de schimb anunţat miercuri de BNR a urcat foarte uşor, la 4,3981 lei/euro, cu 0,23 bani peste referinţa de marţi, şi se menţine aproape de cel mai redus nivel din ultimele 10 luni.

Pentru dolarul SUA, BNR a publicat un curs de 3,23 lei, în urcare cu 0,94 bani.

Rata BNR pentru francul elveţian a scăzut din nou, la 3,5956 lei/franc, faţă de 3,5972 lei/franc în şedinţa anterioară. Banca centrală nu a mai publicat un curs mai redus pentru franc din 7 noiembrie 2013, când rata a fost de 3,5945 lei/franc.

Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO