ZF 24

Cum explică vicepremierul Raluca Turcan retragerea OUG-urilor pe fonduri europene: Pentru a nu lăsa Comisiei Europene impresia că există slăbiciuni

Cum explică vicepremierul Raluca Turcan retragerea...

Autor: Departamentul Politic

14.02.2020, 11:53 82

Vicepremierul Raluca Turcanu a declarat, joi seara, că decizia Guvernului de a retrage ordonanţele de urgenţă privind fondurile europene a fost luată pentru a nu lăsa impresia Comisiei Europene că acestea ar avea slăbiciuni. 

Raluca Turcan a spus la Digi 24 că ordonanţele care se referă la fondurile europene au fost retrase de teama Comisiei Europene.

„Motivul care a stat la baza acestei decizii de a nu le publica a fost acela că s-a creat acest context negativ care dăunează foarte mult credibilităţii României în raport cu Comisia Europeană, iar Guvernul Orban a fost mult prea serios în toate negocierile pe care le-a avut cu Comisia Europeană pentru a lăsa şi cea mai mică suspiciune cum că aceste ordonanţe de urgenţă ar avea ceva slăbiciuni".

Prim-ministrul Ludovic Orban a spus, în şedinţa de Guvern de joi, că a retras de la publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţelor de urgenţă ce vizează fondurile europene aprobate în şedinţa din data de 4 februarie. El i-a solicitate ministrului Marcel Boloş să vină cu alte soluţii legislative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO