ZF 24

Cum oscilează taxele băncilor pentru acordarea unui credit ipotecar: între 250 şi 2.200 de lei

Cum oscilează taxele băncilor pentru acordarea unui...

Autor: Ciprian Botea

20.08.2013, 17:27 756

Doar trei bănci – Piraeus, Carpatica şi OTP Bank – au comision zero pentru analiza dosarelor de credite imobiliare în lei, în timp ce restul taxează procesarea documentaţiei necesare pentru acordarea împrumutului cu sume cuprinse între 250 şi 2.200 de lei, potrivit datelor agregate de ZF de pe site-urile instituţiilor de credit şi din comparatorul conso.ro.

Un comision de analiză setat prea sus reprezintă o barieră pentru clienţii care doresc un credit imobiliar standard şi nu unul garantat de stat prin Prima casă pentru a evita documentaţia stufoasă sau comisionul de garantare datorat statului, iar uneori chiar pentru a plăti o dobândă mai mică.

„Clienţii sunt atenţi la comisioanele pe care trebuie să le plătească iniţial, dar se uită şi la dobânda efectivă. Când dobânzile sunt apropiate clienţii se uită să aleagă oferta cu cel mai mic comision de analiză, dar în momentul în care diferenţa dintre marje este mare fac un efort şi plătesc mai mult iniţial pentru a avea ulterior o dobândă mai mică“, spune Liviu Andrei, directorul executiv al brokerului de credite Alliance Finance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO