ZF 24

Cursa de coşmar: pilotul a intrat în panică şi a început să strige că avionul se va prăbuşi

Cursa de coşmar: pilotul a intrat în panică şi a început să strige că avionul se va prăbuşi

Autor: Ioana Bojan

28.03.2012, 11:05 4747

Un avion american a fost deviat marţi spre un aeroport din Texas, din cauza "comportamentului eratic" al comandantului, care a anunţat, strigând, o alertă cu bombă din partea Al-Qaida, înainte de a fi imobilizat de pasageri, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

Cursa companiei JetBlue, care decolase din New York cu destinaţia Las Vegas, a fost nevoită să aterizeze de urgenţă la Amarillo, după incidentul provocat de o "problemă medicală" a comandantului, potrivit companiei aeriene.

Conform site-ului ziarului Amarillo Globe-News, comandantul a ieşit de la toaletă strigând: "Irak, Al-Qaida, terorism, ne vom prăbuşi".

"A fost destul de îngrijorător, părea chiar perturbat", a declarat pentru CNN o pasageră, Heidi Karg. "Au încercat să îl calmeze, dar au fost nevoiţi să-l ţină sub control, iar un grup de pasageri s-a grăbit spre partea din faţă a aparatului pentru a-l imobiliza".

Comandantul "a început să strige lucruri despre Al-Qaida, despre faptul că exista fără îndoială o bombă în avion şi că ne vom prăbuşi toţi", a declarat pentru Globe-News Gabriel Schonzeit, care era aşezat pe rândul al treilea.

Potrivit Aviaţiei civile americane (FAA), copilotul a început să fie îngrijorat de comportamentul comandantului în cabină.

"Când comandantul a părăsit cabina (pentru a merge la toaletă), copilotul a încuiat uşa", a explicat FAA într-un comunicat.

"Când comandantul a încercat să intre, el a fost blocat de pasageri. După aterizare, autorităţile locale l-au preluat şi l-au transportat cu ambulanţa pentru a efectua examinări medicale", a adăugat FAA.

Un comunicat al JetBlue a evocat la rândul său "o problemă medicală implicându-l pe comandant". Un alt pilot a urcat la bordul avionului la Amarillo, pentru a-l înlocui, a precizat compania.

Schonzeit a declarat pentru Globe-News că pilotul "părea să fi înnebunit. Ştiam cu toţii, în primele rânduri, că dacă va reveni în cabină ne vom prăbuşi".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO