ZF 24

Curtea de Apel a respins cererea Lukoil de anulare a amenzii de 136 milioane de lei primită de la Consiliul Concurenţei

Curtea de Apel a respins cererea Lukoil de anulare a...

Autor: Carol Dan

09.10.2013, 19:40 58

Curtea de Apel Bucureşti a respins miercuri cererea companiei Lukoil România, din grupul petrolier rus Lukoil, de anulare a unei amenzi de 136 milioane lei (30,7 milioane de euro) aplicată în 2011 de Consiliul Concurenţei (CC) după ce a luat decizii similare pentru alte trei companii sancţionate. „Respinge ca nefondată excepţia de nelegalitate invocată de reclamantă. Respinge acţiunea ca nefondată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare“, conform deciziei instanţei. Consiliul Concurenţei a mai câştigat la Curtea de Apel procesele cu OMV Petrom Marketing, Rompetrol şi MOL, pierzând însă cu ENI.

WikiZF: Profilul companiei Lukoil România

Consiliul Concurenţei a sancţionat în 2011 companiile OMV Petrom Marketing, OMV Petrom, Rompetrol Downstream, ENI România, MOL România Petroleum Products şi Lukoil România cu amenzi care cumulează peste 200 mil. euro, reprezentând aproximativ 3% din cifrele de afaceri realizate în anul 2010. Autoritatea de reglementare în domeniul concurenţei a constatat că există dovezi că respectivele companii s-au înţeles în perioada 2007-2008 să retragă de pe piaţă sortimentul de benzină ECO Premium care le genera sub 20% din vânzări şi reprezenta mai puţin de 5% din cifra de afaceri. Sancţiunea reprezintă un record pentru România şi singura pe piaţa carburanţilor din UE.

WikiZF: Profilul companiei Rompetrol

WikiZF: Profilul companiei OMV Petrom

WikiZF: Profilul companiei MOL România

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO