ZF 24

Daca faceti accident din cauza soselei, plateste statul reparatiile

30.01.2010, 11:07 36

Tarziu, dar li se face dreptate si soferilor din Romania.Accidentele mortale sau masinile distruse vor fi despagubite destat, atunci cand se dovedeste ca nu omul a fost de vina, cidrumul.

Ministerul Transporturilor trebuie sa verifice toateproiectelele de sosele si autostrazi. Astfel vom afla si noi caresunt periculoase, iar daca adminstratorii acestora nu iau masuri,vor putea fi dati in judecata.

Drumul european 85, de exemplu, care leaga Bucurestiul de zonaMoldovei este recunoscut drept o adevarata sosea a mortii. Numai inzona din Buzau, in ultimele luni, au avut loc cinci accidentegrave.

Povestea se repeta si in celalalt capat al tarii, la Arad. In2008, trei oameni au murit zdrobiti sub un TIR plin cu doze debere.

Tragediile sunt puse de fiecare data pe seama soferilorinconstienti, insa daca aruncam o privire la configuratia drumuluiintelegem cat de usor este sa gresesti. Aici intervin auditorii desiguranta rutiera, care le vor arata autoritatilor greselile deproiectare.

Noroc ca ne obliga Uniunea Europeana sa ne grabim, pentru caproiectul este deja in intarziere cu un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO