ZF 24

Dacia lanseaza Sandero 4x4 la Barcelona

Dacia lanseaza Sandero 4x4 la Barcelona
06.05.2009, 18:32 3385

Automobile Dacia lanseaza maine in cadrul Salonului Auto de la Barcelona noul Sandero 4x4, realizat dupa schema lui Renault Sandero Stepway din Brazilia, la numai doua luni dupa ce la Salonul de la Geneva a prezentat in premiera conceptul SUV-ului Duster.

La fel ca si Duster, Sandero 4x4 va fi disponibil cu motorul diesel de 1,5l dCi in atat in versiunea de 105 CP, cat si de 85 CP, precum si cu cele doua motorizari pe benzina de 1,6 litri de 90 respectiv 105 CP. Cel mai probabil sistemul de tractiune integrala va fi preluat de la Nissan Qashqai, care dispune de diferential central blocabil – adica Sandero 4x4 va putea fi in acelasi timp o masina cu tractiune fata, integrala si 4x4 cu diferential central blocat in acelasi timp.

Noul model Dacia va fi disponibil atat cu sistem de tractiune integrala cat si numai fata, potrivit declaratiilor anterioare ale lui Francois Fourmont, directorul general al companiei.

Potrivit unor surse din piata franceza, pretul de pornire al lui Sandero SUV va fi de 10.000 de euro, dar in versiunea cu tractiune fata.

Pe piata locala Sandero SUV se va confrunta cu Fiat Sedici, Suzuki SX4, Ford Fusion, dar care au preturi de pornire cu cel putin cateva mii de euro mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO