ZF 24

Daewoo Automobile isi va reduce capitalul prin anularea actiunilor proprii achizitionate in 2006

11.02.2008, 19:41 16

Capitalul social al Daewoo Automobile va fi redus prin anularea pachetului de 51% din actiuni cumparat de firma, in 2006, de la Daewoo Motor Coreea, iar administratorii societatii vor fi mandatati sa stabileasca lichiditatea neta a uzinei, conform contractului de privatizare incheiat cu grupul Ford, informeaza Mediafax.

Contractul de privatizare a Automobile Craiova - care detine, in mod indirect, controlul asupra Daewoo Automobile Romania, avand un pachet de 49% din capitalul uzinei auto - cu grupul american Ford a fost semnat in toamna anului trecut.

Finalizarea tranzactiei, estimata initial pentru sfarsitul lunii ianuarie, a fost amanata deoarece Comisia Europeana a deschis o investigatie referitoare la privatizarea uzinei.

Directorul general al Automobile Craiova, Lucian Lutaru, va fi mandatat de actionarii companiei sa imputerniceasca administratorii firmei Daewoo Automobile Craiova sa intreprinda toate masurile necesare pentru stabilirea excesului de lichiditate neta a uzinei, potrivit unui comunicat al Automobile.

Propunerea va fi prezentata prezentata actionarilor Automobile la sedinta AGA, care va avea loc la inceputul lunii martie.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO