ZF 24

Daimler va produce la Sebeş cutii de viteze pentru limuzine Mercedes de peste 50.000 de euro

Daimler va produce la Sebeş cutii de viteze pentru...

Autor: Bogdan Alecu

28.01.2014, 00:08 90
Star Transmission, divizia grupului Daimler, care mai deţine şi marca Mercedes-Benz, va produce în uzina din Sebeş, judeţul Alba, cutii de viteze pentru limuzinele germane precum E-Klasse sau S-Klasse - care costă peste 50.000 de euro.
 
„Vor exista automobile de top ale Mer­ce­des-Benz care vor avea cutii de viteze fabricate în România. Până acum modele precum Vito au avut transmisii fabricate la Sebeş. Acum vor exista transmisii cu tehnologie de ultimă oră produse aici şi le vom regăsi pe limuzinele mărcii“, a spus Boris Billich, directorul general al Mercedes-Benz România, companie parte a grupului german Daimler AG.
 
Billich este astfel primul oficial al Daimler AG care vorbeşte despre fabrica concernului de la Sebeş, până acum, comunicarea legată de aceasta fiind realizată exclusiv prin comunicate de presă. Între Mercedes-Benz România şi Star Transmission există colaborare în prezent, în spe­cial în ceea ce priveşte pregătirea viitorilor an­gajaţi, cele două companii fiind entităţi juri­di­ce separate, dar care sunt parte a aceluiaşi grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO