• Leu / EUR4.9490
  • Leu / GBP5.6367
  • Leu / USD5.0469
ZF 24

Dan Barna, liderul USR: A fost un an tare complicat. Am îndrăznit să sperăm mai mult

Dan Barna, liderul USR: A fost un an tare complicat. Am îndrăznit să sperăm mai mult

Autor: Alexandru Costea

31.12.2019, 17:40 53

Liderul USR, Dan Barna, a transmis, marţi, un mesaj în care arată că 2019 a fost un an tare complicat, dar USR a luptat cu înverşunare pentru revenirea României la parcursul european. ”Sigur, am îndrăznit să sperăm mai mult”, a adăugat el referindu-se la rezultatul prezidenţialelor.

”La multi ani, România! 2019 a fost un an tare complicat. În ianuarie, era a treia iarnă în stradă la proteste, PSD controla încă totul, iar cei mai pesimişti nu vedeau drumul de ieşire de sub regimul lui Liviu Dragnea. Acum, în decembrie, avem un guvern nou şi perspectivele unor alegeri care să ne reaşeze pe drumul dezvoltării. USR, nu numai că a rezistat, dar a şi luptat cu înverşunare pentru revenirea României la parcursul ei firesc, cel european. Am fost în stradă alături de sute de mii de români, am folosit puterea parlamentară, mult mai mult decât cele 9 procente pe care le-am câştigat în 2016, am oprit abuzurile guvernării PSD în Justiţie. Am creat cea mai puternică mişcare politică a noii generaţii, Alianţa USR PLUS”, a scris pe Facebook Dan Barna.

El a mai afirmat că zeci de mii de colegi din USR şi PLUS au muncit enorm anul acesta, iar rezultatele s-au văzut la alegeri.

”Peste două milioane de români ne-au votat la alegerile pentru Parlamentul European şi 1,4 milioane la alegerile prezidenţiale. Sunt rezultate remarcabile pentru o mişcare politică care în 2016 primea aproximativ 630.000 de voturi la prima sa participare electorală. Sigur, am îndrăznit să sperăm mai mult. Uneori n-am luat poate cele mai bune decizii. Dar în toată activitatea noastră am fost ghidaţi de bunăcredinţă şi îndrăzneală. Suntem încrezători că, la 30 de ani de la revoluţie, România are nevoie, mai mult decât oricând, de o alternativă politică reală la partidele vechi. O alternativă construită în egală măsură pe competenţă şi onestitate. Şi, de ce nu, entuziasm şi speranţă. Ea există chiar dacă drumul e şi mai lung şi mai greu decât am anticipat”, a adăugat liderul USR.

El a prezentat şi perspectiva sa pentru 2020.

”Dacă în 2019 am reuşit să oprim PSD, în 2020 trebuie să alegem o nouă guvernare pentru România. USR şi Alianţa USR PLUS vor intra în alegerile locale şi parlamentare cu un program care să accelereze modernizarea României. Şi cu o echipă de oameni capabili să transforme acest program în realitate. Să curăţăm statul de hoţie şi nepăsare. Să ne asigurăm că funcţia publică este rezervată oamenilor cinstiţi şi competenţi. Şi după ce curăţăm statul, să-l finanţăm cu viziune şi responsabilitate. Să investim mult, cât putem noi de mult în Educaţie. Să rescriem regulile după care funcţionează Sănătatea astfel încât să punem pe primul loc prevenţia. Să terminăm odată autostrăzile care trebuie să conecteze România. Să nu mai taxăm sărăcia şi să oferim un sprijin real antreprenorilor care creează bunuri, servicii şi locuri de muncă în România. Să salvăm pădurile, aurul verde al ţării noastre. România are toate resursele să devină povestea de succes a Europei. Trebuie doar să îi dăm o guvernare capabilă să ne ducă acolo. Aceasta este miza anului 2020. Noi vom fi pregătiţi”, a mai menţionat preşedintele Uniunii.

Totodată, Barna precizează că ”a venit şi momentul unei clarificări doctrinare a USR”, iar direcţia pe care o consideră corectă e aceea a unui partid de centru-dreapta modern care să reprezinte puterea oamenilor obişnuiţi şi a comunităţilor din toată ţara.

”Un partid care să preţuiască libertatea şi care, spre deosebire de cele vechi, poate să transforme statul într-un sprijin real pentru societate. Acum trei ani USR abia lua naştere. Acum un an Alianţa USR PLUS era încă o idee. Rostul nostru este să fim expresia politică a unei generaţii care vrea să construiască o Românie mai bună. Şi asta vom continua să fim. La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români de acasă şi de pretutindeni”, conchide Dan Barna.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9490
Diferență: 0,0081
Ieri: 4.9486
Azi: 5.0469
Diferență: -1,0935
Ieri: 5.1027
Azi: 5.6367
Diferență: 1,5585
Ieri: 5.5502
Azi: 5.1652
Diferență: -0,7837
Ieri: 5.2060