ZF 24

Dan Dragomir, Trattoria il Calcio, cu afaceri de 21,5 mil. lei în 2019: Estimările de business par o ecuaţie cu „n“ necunoscute. Este clar doar că cifra de afaceri va scădea foarte mult

ZF 15 minute cu un antreprenor

Trattoria il Calcio este pe piaţa locală de restaurante de aproape 20 de ani, iar de mai bine de zece ani face livrări la domiciliu în sistem propriu, deci chiar de dinainte ca platformele specializate să apară.

Trattoria il Calcio este pe piaţa locală de restaurante de aproape 20 de ani, iar de mai bine de zece ani face livrări la domiciliu în sistem propriu, deci chiar de dinainte ca platformele specializate să apară.

Autor: Cristina Roşca

30.05.2020, 18:00 469

Reţeaua Trattoria il Calcio numără cinci restaurante poziţionate în zonele centru şi nord ale Bucureştiului. Acum compania vrea să mai deschidă două unităţi cu care să meargă în cartiere precum Militari, Drumul Taberei, Tineretului şi Titan. Trattoria il Calcio a avut afaceri de 21,5 milioane de lei anul trecut, iar pentru acest an este estimat un declin puternic pe fondul pandemiei. În ultimele două luni şi jumătate în care a funcţionat doar divizia de livrări, compania a avut un nivel al încasărilor de maximum 25% faţă de o perioadă obişnuită.

„Ne aflăm într-o situaţie foarte dificilă şi sperăm ca la 1 iunie să deschidem terasele. Sperăm ca guvernul să decidă şi să fie concret cu ceea ce urmează să se întâmple cu industria noastră. Noi aşteptăm cu sufletul la gură. A fost şi este în continuare o perioadă foarte dificilă. Aşteptăm în primul rând normele de funcţionare din partea autorităţilor, norme ce ar trebui anunţate în aceste zile. Ele sunt foarte importante ca să putem să ne pregătim astfel încât la 1 iunie să dăm drumul teraselor în condiţii maxime de siguranţă pentru toţi clienţii noştri“, spune Dan Dragomir, CEO al Trattoria il Calcio.

Executivul crede că după 1 iunie oamenii se vor întoarce în restaurante, pe terase mai exact. Din discuţiile cu clienţii Trattoria il Calcio el a aflat că aceştia aşteaptă redeschiderea.

Industria restaurantelor, barurilor şi cafenelelor îşi redeschide porţile începând cu data de 1 iunie, după două luni şi jumătate de inactivitate. Redeschiderea se va face treptat, mai exact îşi vor relua activitatea iniţial terasele, pentru ca după două săptămâni, pe 15 iunie, să se redeschidă parţial restaurantele la interior. În această a doua etapă ar trebui să se permită accesul şi în restaurantele mai mici, care nu sunt în malluri, iar apoi după două săptămâni să se facă o evaluare pentru a trece la o nouă etapă. În final, la 1 iulie, ar trebui să se permită deschiderea tuturor localurilor HoReCa. Acest lucru se va întâmpla doar dacă nu există derapaje majore la numărul de cazuri de îmbolnăviri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO