ZF 24

Dan Muntean, Halewood: Am preferat să pierdem, dar să ne menţinem pieţele de export pentru că sunt foarte greu de câştigat

Dan Muntean, directorul general al grupului Halewood România

În vest vinurile din Italia au câştigat foarte mult datorită faptului că stilul de viaţă se schimbă. Francezii vor să trăiască ca italienii, spre exemplu a scăzut consumul de pâine şi a crescut consumul de paste.

Dan Muntean, directorul general al grupului Halewood România În vest vinurile din Italia au câştigat foarte mult datorită faptului că stilul de viaţă se schimbă. Francezii vor să trăiască ca italienii, spre exemplu a scăzut consumul de pâine şi a crescut consumul de paste.

Autor: Ioana David

21.10.2013, 00:08 256

Dan Muntean, directorul general al grupului Halewood România, care deţine 350 de hectare cu viţă-de-vie, spune că recolta din acest an este cu 30% mai ridicată comparativ cu cea din 2012, când s-a produs foarte puţin din cauza vremii.

În aceste condiţii, producţia anului trecut s-a epuizat rapid, iar acum compania se gândeşte să introducă deja la vânzare sticlele de vin ce au eticheta 2013. „2012 a fost un an foarte dificil peste tot în Europa. A fost îngheţul care a lovit pentru a treia oară în trei ani, dar şi clădura din timpul verii care a făcut ca în ultimele zile de cules să pierdem 20-30% din recoltă deoarece pentru a supravieţui planta şi-a tras înapoi seva din struguri. Astfel a existat o creştere accentuată a preţului în special în ţările cu volume mari cum sunt Spania şi Italia“, a afirmat Mun­tean.

Şeful Halewood a precizat că aceste creşteri de preţuri au ajuns la 30-40%, ceea ce a creat o oportunitate pentru ca alte ţări să-şi crească expor­turile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO