ZF 24

Dan Ostahie, milionarul din spatele grupului Altex, a intrat în industria bancară: BNR a aprobat achiziţia Porsche Bank de către Dan Ostahie, iar noua denumire a băncii va fi Credex Bank

Dan Ostahie, milionarul din spatele grupului Altex, a...

Autor: Roxana Rosu

22.06.2024, 10:00 68663

Banca Naţională a României a aprobat achiziţionarea, în mod direct, de către Dan Ostahie (90,10%), proprietarul Altex, şi societatea Real Estate Srl (9,89%) a participatiei de 100% din capitalul social şi din drepturile de vot ale Porsche Bank România SA, a anuntat miercuri retailerul electro-IT.

Potrivit acordului dintre Porsche Bank AG şi Dan Ostahie, vânzătorul se angajează să transfere dreptul de proprietate asupra acţiunilor băncii, iar cumpărătorul se angajează să preia activitatea pe baza bilanţului la  data efectuării tranzacţiei.

Acordul nu prevede transferul mărcii “Porsche Bank” sau a dreptului de utilizare a acesteia. Noua denumire comercială a băncii va fi “Credex Bank”.

Tranzacţia va fi definitivată până la sfârşitul lunii iulie 2024, iar banca va rămâne operaţională atât până la acel moment, cât şi după preluarea de către noul acţionar.

Dan Ostahie con­tro­lează re­tailerul electro-IT Altex, dar grupul pe care l-a construit în peste 30 de ani de activitate are inclusiv ope­ra­ţiuni de creditare prin Credex.

Altex este liderul comerţului electro-IT după vânzări, raportând o cifră de afaceri de 7 mld. lei anul trecut, cu 7,7% mai mare decât în 2022. Businessul s-a dublat faţă de nivelul din 2018. Totuşi, ritmul de creştere a încetinit în 2023, pe fondul unui consumator tot mai prudent.