ZF 24

Daniel Dines, CEO UiPath, despre restructurările care vizează 10% din forţa de muncă a companiei: Această reducere a forţei de muncă are ca scop continuarea creşterii eficienţei operaţionale prin eficientizarea structurii noastre, în special în ceea ce priveşte funcţiile operaţionale şi corporative. Nu a fost o decizie uşor de luat. Vom avea grijă de oameni

Daniel Dines, CEO UiPath, despre restructurările care...

Autor: Liviu Popescu

13.07.2024, 22:07 8184

Daniel Dines, CEO al companiei de software de automatizare UiPath (simbol bursier PATH) explică într-un mesaj transmis Ziarului Financiar că restructurarea care vizează 10% din forţa de muncă la nivel mondial a primului unicorn românesc are ca scop continuarea creşterii eficienţei operaţionale prin eficientizare şi o mai bună prioritizare a investiţiilor.

UiPath a anunţat marţi că intenţionează să concedieze 10% din forţa sa de muncă, sau aproximativ 420 de persoane, într-o mişcare de reducere a costurilor şi care a dus scăderi ale preţului acţiunilor pe Wall Street.

Mai jos, mesajul integral al lui Daniel Dines.

“Este firesc să ne evaluăm din când în când echipele şi investiţiile interne în contextul mediului macroeconomic. Această reducere a forţei de muncă are ca scop continuarea creşterii eficienţei operaţionale prin eficientizarea structurii noastre, în special în ceea ce priveşte funcţiile operaţionale şi corporative; o mai bună prioritizare a investiţiilor noastre de lansare pe piaţă; concentrarea investiţiilor noastre în cercetare şi dezvoltare asupra inteligenţei artificiale şi stimularea inovării în cadrul platformei noastre, astfel încât să ne putem concentra mai bine asupra nevoilor clienţilor noştri. Aceasta nu a fost o decizie uşor de luat, iar noi suntem recunoscători şi apreciem contribuţiile pe care aceşti oameni talentaţi le-au adus la UiPath şi ne angajăm să avem grijă de ei în această perioadă". - Daniel Dines, CEO şi fondator, UiPath.

Mai multe informaţii, în ştirea ZF de aici: https://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/actiunile-uipath-scad-cu-7-pe-wall-street-iar-compania-pierde-550-22429442