ZF 24

Daniela Oprescu, KPMG : Fluxul de mobilitate a forţei de muncă se inversează si vedem tendinţa şi în statistici

Autor: Simona Tatu

19.01.2017, 11:28 711

Fluxul de mobilitate a forţei de muncă se inversează şi dacă înainte primeam mai mult expatriaţi în ţară, acum observăm o schimbare de tendinţă, a spus Daniela Oprescu, Director, Global Mobility Services, KPMG în România la conferinţa  ”Intrăm într-o nouă eră a fiscalităţii?”. 

”Această tendinţă am văzut-o şi în statistici”.

Este un formular care se aplică în UE – Formularul A1, completat de către angajator, în cazul detaşării unuia/mai multor angajaţi (eliberat de Casa de Pensii), astfel încât să nu se plătească contribuţii şi în ţara de detaşare şi în ţara de origine.

Alte declaraţii făcute de Daniela Oprescu:

În 2014 Romania a fost pe locul 13 din 32 state membre SEE, ca număr total de formulare A1 emise, aproximativ 57.000. Principalele destinaţii sunt Germania, Franţa, Italia, Belgia.

 

n principal, România detaşează lucrători din diverse ramuri ale industriei: construcţii, logistică, comunicaţii. Există companii care îşi bazează cifra de afaceri pe procesul detaşării şi acest lucru aduce multe implicaţii. Cele mai importante provocări pentru companiile care practică detaşări de personal: emigrare, codul fiscal, politica de mobilizare, legislaţia muncii şi contribuţiile sociale.

În cazul emigrării, ne referim la statele care se află în afara UE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO