ZF 24

Datoria Romaniei va ajunge la 43 de miliarde de euro. FMI avertizeaza Guvernul Boc: Grecia da faliment

21.01.2010, 09:46 22

Conform calculelor Gandul, datoria Romaniei va ajunge la 43 demiliarde de euro la finele anului, in crestere cu 17,5% fata de2009. Desi acum datoria este "sub control", reprezentantul Romanieila FMI, Mihai Tanasescu, spune ca exista "semne de intrebare"privind evolutia ei pe viitor. El a dat ca exemplu Grecia, stat inpragul falimentului pentru ca, la fel ca Romania, cheltuieste multmai mult decat are in vistierie. In acelasi timp, Jeffrey Franks,seful misiunii FMI la Bucuresti, a anuntat ca, incepand cu transa acincea, toti banii vor merge la BNR si Finantele nu vor mai priminimic pentru pensii si salarii.

La un calcul estimativ, povara datoriei angajata de stat, pentrua plati pensiile si salariile, se va ridica anul acesta la aproape9.100 de euro pe cap de angajat, cu peste 1.500 de euro mai multdecat anul trecut, in conditiile in care circa 351 de euroreprezinta creditele care vor fi luate anul acesta pentru a acoperigaura de 1,6 miliarde de euro din bugetul de pensii. Mai multedespre datoria Romaniei cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO