ZF 24

De ce dezamageste iPad? E un iPod XXL. Are ecran 4:3 ca vechile televizoare, nu "vede" site-uri in flash, n-are camera foto si "cere" accesorii scumpe. Cum comentati

De ce dezamageste iPad? E un iPod XXL. Are ecran 4:3 ca vechile televizoare, nu "vede" site-uri in flash, n-are camera foto si "cere" accesorii scumpe. Cum comentati

Foto: Engadget

28.01.2010, 18:08 56

Gadgetul prezentat de "magicianul" Steve Jobs nu a impresionatpe toata lumea, multi utilizatori ingramadindu-se sa faca o lista alucrurilor care nu fac din gadget un produs revolutionar. ci doarun "iPod Touch XXL".

Una dintre cele mai criticate probleme ale iPadului esteincompatibilitatea cu tehnologia Flash - care sta acum in spateleanimatiilor si clipurilor video de pe cea mai mare parte asite-urilor web. Fara flash marea majoritate a site-urlor vor aveadin loc in loc niste patrate albe - o problema pentru un gadget cuun ecran de 25 de centimetri, pe care seful Apple spune ca se poatenaviga pe net mai bine decat de pe un computer. Daca pentruutilizatorii iPhone absenta flash nu era o problema majora, avandin vedere dimensiunea ecranului, pentru iPad aceasta chiar ar puteafi un motiv pentru care multi utilizatori sa nu cumpere"jucaria".

O alta dezamagire majora este absenta unei camere foto - iPad nupoate face poze si nici nu va permite utilziarea unor aplicatiiprecum videoconferintele.

"Ca nu are o camera foto suplimentara este un lucru. Dar chiarnici macar o singura camera? De ce naiba nu? Nu ne putem imaginacare ar fi fost problema daca iPad ar fi avut o camera. Oare acestprodus n-ar fi in stare sa ruleze o aplicatie precum iChat", scrieblogul american de tehnologie Gizmodo, care a intocmit o lista acelor opt lucruri care au dezamagit la noul device al Apple.

Absenta unui ecran de tip widescreen este de asemenea asprucriticata de Gizmodo, care crede ca achizitionand iPad e ca si cumte-ai uita la filme pe vechiul televizor al bunicii. "Filmele informat widescreen se vad groaznic pe acest lucru datorita ecranuluiin format 4:3. E ca si cum ti-ai cumpara din nou un televizor4:3".

Ceea ce unii utilizatori apreciaza - respectiv numarul mic debutoane si de conectori - este dur criticat de altii. Apple vrea sacumparam adaptoare, adaptoare, adaptoare pentru orice am vrea saconectam la iPad, fie ca e vorba de TV sau camera foto digitala.Unele accesorii pentru iPad costa si 30 de dolari.
Imposibilitatea iPad de a rula in acelasi timp mai multe aplicatiisi restrictiile in ce priveste softurile care pot fi instalate vorface netbook-urile mai atractive pentru multi clienti.

"Daca acest lucru ar trebui sa fie un inlocuitor pentrunetbookuri cum e posibil sa nu aiba multitasking? Vreti sa spunetica nu pot asculta Pandora (un radio online - n. red.) in timp cescriu un document? Nu pot avea deschis clientul meu Twitter inacelasi timp cu browserul? Glumiti cumva? Doar si numai acestsingur lucru ma vor face sa nu cumpar acest produs", scrieGizmodo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO