ZF 24

De ce mersul la sală ne poate ajuta creierul?

De ce mersul la sală ne poate ajuta creierul?

Foto: Shutterstock

Autor: Descopera

29.04.2012, 12:35 643

Un nou studiu a reliefat faptul că exerciţiile fizice care întăresc muşchii pot ajuta la încetinirea declinului mental, îmbunătăţind, totodată, performanţele cognitive.

Studiul a fost realizat de cercetători din Canada şi SUA pe un eşantion de 86 de femei care se confruntau cu deficienţe cognitive minore, dar care pot duce, în timp, la demenţă.

Pacientele, a căror vârstă varia între 70 şi 80 de ani, au fost împărţite în două grupuri. Un grup a urmat un antrenament de forţă, folosind gantere şi echipamente de sală, iar celălalt grup a făcut parte dintr-un program de exerciţii cardiovasculare bazat pe plimbărin în aer liber. Un alt grup, de control, a fost format din femei care au realizat exerciţii rudimentare pentru echilibru şi tonifiere.

După şase luni, femeile din primele două grupuri a-au descurat mult mai bine la o serie de teste mentale, comparativ cu grupul de control. Însă participantele din grupul care a urmat programul de forţă au arătat o îmbunătăţire majoră a răspunsurilor la anumitte sarcini mentale care implică funcţii executive.

Citiţi mai multe detalii pe www.descoperă.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO