ZF 24

De ce Nicolăescu şi Arafat intervin abia când spitalul se prăbuşeşte?

De ce Nicolăescu şi Arafat intervin abia când spitalul...

Autor: Ioana David

04.12.2013, 21:33 2154

Ministerul Sănătăţii aşteaptă săptămâna viitoare rezultatele unui control derulat de o comisie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, control început după ce un chirurg din cadrul spitalului a denunţat lipsa de materiale şi condiţiile improprii în care medicii lucrează şi pacienţii sunt trataţi.

Spitalul din Ploieşti, care are anual un buget de aproximativ 30 mil. euro şi externează peste 42.000 de pacienţi, aplică acelaşi model de organizare şi de management de zeci de ani, iar o simplă vizită prin spital arată acest lucru. Încă de la intrare se vede lipsa de organizare şi faptul că investiţi­ile lipsesc practic din această unitate.

Spitalul a fost descentralizat, astfel că din punct de vedere administrativ răspunde în faţa consiliului judeţean Prahova, iar din punct de vedere medical în faţa Minis­terului Sănătăţii.

Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, a cerut unei comisii să facă o anchetă la spitalul de la Ploieşti, care este coordonată de secretarul de stat Raed Arafat.

Acesta nu este primul scandal care zguduie sistemul sanitar după ce, în urmă cu doi ani, la Giurgiu, un baschetbalist american a murit imediat ce a ieşit din operaţie, în condiţiile în care spitalul nu putea trata astfel de cazuri, fiind unitate fără computer tomograf, fără linie de gardă la terapie intensivă şi la ortopedie-traumatologie.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO