ZF 24

De ce pleacă românii să se trateze în spitalele din străinătate?

De ce pleacă românii să se trateze în spitalele din...

Autor: Ioana David

23.04.2014, 00:04 326

Sumele pe care statul le cheltuieşte cu sănătatea au crescut de la 1,7 miliarde de euro în 2004 la peste 5 mld. euro anul trecut, însă aceasta nu s-a reflectat şi în calitatea serviciilor oferite în unităţile sanitare.

Sunt tot mai multe cazurile de spitale care oferă condiţii improprii sau în care medicii refolosesc instrumente învechite ori de unică folosinţă. Cea mai recentă situaţie este cea a Spitalului de Urgenţă din Ploieşti, denunţat de unul dintre medicii chirurgi care a recunoscut că în cadrul instituţiei se lucrează în condiţii improprii, puţine fiind îmbunătăţirile realizate în cadrul instituţiei în ultimii ani.

Acesta nu este însă un caz singular în sistemul românesc de sănătate, care pierde tot mai mulţi pacienţi, nemulţumiţi de tratamentul şi condiţiile oferite. Austria, Turcia, Germania şi Franţa sunt principalele state în care pacienţii români merg pentru tratament şi unde cheltuiesc cel puţin 100 de milioane de euro.

Străinii investesc sute de milioane de euro într-un singur spital, unde încearcă să atragă tot mai mulţi pacienţi din alte state. Care sunt cele mai noi tratamente la care pacienţii au acces în România şi în străinătate? Care sunt dotările din spitalele din străinătate? Cum arată unităţile din străinătate în care românii cheltuiesc cel puţin 10.000 de euro pentru un tratament? Ce investiţii noi sunt aşteptate în sectorul privat de sănătate?

Acestea sunt câteva dintre întrebările la care vor răspunde invitaţii la evenimentul ZF Regional Health Summit care va avea loc pe 6 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO