ZF 24

De frica crizei, romanii isi fac mai multe asigurari

23.10.2009, 22:34 25

La sfarsitul anului trecut, asiguratorii vorbeau de scaderi, depierderi si, in cel mai bun caz, de o stagnare a vanzarilor si avolumului de prime in 2009. Lucrurile au luat insa o alta turnura:potrivit datelor de pana acum, exista sanse ca anul sa nu setermine atat de dramatic, scrie BUSINESS Magazin.

In perioadele cand bugetele sunt limitate, orice dauna poatemarca definitiv echilibrul financiar al clientului, spune BorisSchneider, CEO al Asirom Vienna Insurance Group, rezumand mesajulpe care asiguratorii au incercat sa-l transmita in mod constantanul acesta, cand au simtit mai bine decat oricand amenintareascaderii vanzarilor. Pentru unii inca din primele luni ale anului,pentru altii abia in ultima vreme lucrurile au inceput sa se miste."Primul trimestru a insemnat o crestere de 10% a primelor brutesubscrise de companie", afirma Shah Rouf, directorul general de laAviva Asigurari de Viata.

Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor,cresteri au fost si pentru companiile care vand asigurari generale:de la 2,9 mld. lei, in primele sase luni ale lui 2008, la primebrute subscrise de 3,5 mld. lei in primul semestru al acestuian.

Cititi mai multe despre rezultatele bune ale companiilor de asigurari, unele din putinelede acest fel din economie, pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO