ZF 24

De mâine, trenurile vor ajunge în două ore la mare şi vor circula fără opriri intermediare

De mâine, trenurile vor ajunge în două ore la mare şi...

Autor: Mirabela Tiron

03.07.2014, 17:02 1422

CFR Călători va introduce de mâine patru trenuri InterRegio care vor circula zilnic pe ruta Bucureşti-Constanţa, pe care o vor parcurge în două ore, trenurile putând ajunge la o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră.Trenurile vor circula fără opriri intermediare.

“Cele patru trenuri InterRegio devin parte integrantă din programul de transport estival Trenurile Soarelui 2014, numărul de trenuri din acest program ajungând astfel la 44. Trenurile vor avea în compunere şase vagoane de clasa I-a şi de clasa a II-a. Pentru remorcare, vor fi folosite cele mai moderne mijloace de tracţiune din parcul de locomotive al companiei”.  Calea ferată de pe ruta Bucureşti-Constanţa a fost modernizată cu un miliard de euro

”“CFR Călători acordă reduceri în funcţie de perioada în care este achiziţionat biletul. Reducerile pornesc de la 10% pentru cele cumpărate cu 6 zile înainte şi ajung până la 25% pentru biletele cumpărate cu 21 de zile în avans”, au declarat reprezentanţi ai CFR. 

Compania de stat CFR Călători, cel mai mare transportator de pasageri pe calea ferată, aşteaptă în acest an un profit net de 69 milioane de lei (16 mil. euro) şi o cifră de afaceri de 2 miliarde de lei (460 de milioane de euro), potrivit oficialilor companiei. Anul trecut, compania a realizat pierderi de 391 milioane de lei (89 mi­lioane de euro) şi o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de lei (363 milioane de euro), potrivit reprezentanţilor tran­s­porta­to­rului. Compania va menţine în acest an un număr similar de angajaţi cu cel de anul anterior, respectiv 13.700 de salariaţi. În primul trimestru din acest an traficul de pasageri a crescut cu 1,7 mi­lioane de persoane, până la 13,7 mi­lioane de pasageri, după ce anul trecut s-a redus cu 10%, potrivit ultimelor date disponibile.

 CFR Călători are în flotă 120 de trenuri de tip Săgeata Albastră, 500 de locomotive şi 970 de vagoane de călători. Parcul de locomotive al CFR Călători are o vârstă medie de 30 de ani. Din cauza lipsei de investiţii în infrastructură, în România viteza trenurilor de pasageri este în medie de 45 de kilometri la oră, ceea ce a dus la reorientarea pasagerilor spre autocare şi implicit la scăderea veniturilor transportatorului de stat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO