ZF 24

Decizie indrazneata la Google: Compania sfideaza China si ridica cenzura de pe serviciile sale de cautari

Decizie indrazneata la Google: Compania sfideaza China si ridica cenzura de pe serviciile sale de cautari
13.01.2010, 11:05 31

Google nu va mai cenzura serviciile sale de cautari pe internetin China - motiv pentru care risca sa fie scos din joc pe cea maipopulata piata a serviciilor pe internet - dupa ce a mai multepersoane din China au incercat sa ii patrunda in sistem, scrieFinancial Times.

Google a anuntat ca a gasit dovezi care sa indice ca hackeriidoreau sa patrunda in sistemul de Gmail al companiei - in douacazuri incercarile soldandu-se cu succes partial. Compania a maiamintit de multe alte incercari al infractorilor care doreau sapacaleasca "zeci" de activisti pentru drepturile omului dinintreaga lume pentru a le fi permis accesul la conturile acestorade e-mail.

Acest gest decisiv din partea Google, separa si mai mult China derestul lumii in aceasta lume a internetului, dupa ce cel maipopulat stat din lume a decis sa faca eforturi sportite pentru acenzura informatiile de pe internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO