ZF 24

Decizie radicală în Germania: Guvernul plănuieşte să facă transportul public gratuit în lupta împotriva poluării din trafic

Decizie radicală în Germania: Guvernul plănuieşte să...

Autor: Alex Ciutacu

14.02.2018, 12:46 781

Germania şi-a suprins vecinii europeni printr-o propunere radicală prin care doreşte să facă transportul public gratuit, pentru a reduce traficul şi pentru a se conforma normelor de poluare din Uniunea Europeană, potrivit The Guardian.

Decizia vine la doi ani după ce scandalul emisiilor Dieselgate a dezlănţuit un val de critici aprige faţă de industria auto, unul dintre pilonii prosperităţii germane.

„Ne gândim la un transport public gratuit pentru a reduce numărul de maşini personale din trafic”, au scris trei miniştri, printre care şi ministrul mediului Barbara Hendricks, în cadrul unei scrisori către comisarul european pentru mediu Karmenu Vella.

„Lupta efectivă împotriva poluării fără întârzieri inutile reprezintă una dintre cele mai mari priorităţi ale Germaniei”, au adăugat miniştri.

Propunerea va fi testată „până la sfârşitul anului cel târziu” în cinci oraşe din Germania, printre care şi fosta capitală Bonn şi oraşele industriale Essen şi Mannheim.

Transportul public este foarte popular în Germania, numărul total de călătorii fiind în creştere în ultimii 20 de anii, ajungând la 10,3 miliarde de călătorii în 2017.

Acţiunile sunt necesare încât Germania şi alte opt state membre, printre care Spania, Franţa şi Italia, au depăşit un termen limită în data de 30 ianuarie, până la care aceste state erau nevoite să se conformeze limitărilor europene în ceea ce priveşte dioxidul de nitrogen şi alte particule fine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO