ZF 24

Decizie surprinzătoare: Gigantul Mega Image a vândut trei magazine către lanţul românesc de supermarketuri Annabella

Decizie surprinzătoare: Gigantul Mega Image a vândut...
02.04.2016, 09:00 4439

Lanţul local de magazine Annabella, controlat de familia Mutu care deţine şi fabrica de conserve Răureni, a preluat trei supermarketuri Mega Image din Bucureşti. Antreprenorii originari din zona Vâlcea îşi fac astfel intrarea pe piaţa din Capitală. Până acum ei şi-a concentrat atenţia pe judeţul Vâlcea în principal şi pe oraşul Râmnicu Vâlcea unde au mai bine de jumătate din cele peste 50 de magazine, potrivit site-ului propriu.

Potrivit datelor ZF magazinele au fost vândute ca urmare a faptului că în momentul preluării reţelei Angst de către Mega Image, Consiliul Concurenţei a impus vânzarea unor unităţi din considerente de concurenţă. Cele trei magazine vândute către Annabella sunt cele stabilite atunci, potrivit surselor ZF. Magazinele urmează a fi preluate de operatorul local cu tot cu angajaţi şi marfă - mai puţin mărcile private ale Mega Image, potrivit datelor ZF. Valoarea tranzactiei nu este publica.

Mutarea Annabella, de a cumpăra magazinele de la reţea internaţională, este suprinzătoare în contextul în care până acum giganţii străini erau cei care cumpărau de la antreprenorii locali.

În termeni de cifră de afaceri însă Annabella este unul dintre cei mai mari jucători locali din comerţul românesc, cu afaceri de 176 mil. lei în 2014, ultimul pentru care există date publice.

Mega Image are afaceri de peste 2,8 mld. lei în acelasi an. Belgienii de la Mega Image sunt însă şi cel mai extins retailer local cu peste 450 de unităţi sub mai multe branduri şi formate.

Până la momentul transmiterii acestei ştiri reprezentanţii Mega Image nu au transmis care sunt cele trei magazine implicate. Nici reprezentanţii Annabella nu au explicat această mutare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO