ZF 24

Declaraţia de avere a lui Klaus Iohannis şi cea a consilierului săi, din care reies şi veniturile obţinute de soţiile lor

Declaraţia de avere a lui Klaus Iohannis şi cea a...

Autor: Adelina Mihai

01.02.2015, 15:46 3733

Carmen Iohannis, soţia pre­şedintelui Klaus Iohannis, a avut anul trecut un venit lunar net de 2.187 de lei, aceasta fiind de 24 de ani profesoară de limba englează la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. La rândul său, Iuliana Luiza Scutaru, soţia consilierului prezi­den­ţial Adrian George Scutaru, a încasat anul trecut din funcţia pe care o deţine în cadrul Auto­rităţii de Supraveghere Financiară venituri salariale lunare de 30.425 de lei pe lună.

„Într-un sistem de salarizare, trebuie plecat de la nivel strategic pe verticală, iar guvernul trebuie să îşi prioritizeze obiectivele pentru o anumită perioadă. În acest context, se pare că ASF este o instituţie mult mai importantă pentru guvern decât este o şcoală sau un liceu. Cred că guvernul ar trebui să preia modelul Băncii Naţionale, care a făcut un audit cu o firmă interna­ţională şi care are un sistem de remunerare în funcţie de obiective. Astfel s-ar putea evita situaţiile în care se creează funcţii doar pentru a fi ocupate prin nepotisme şi tot felul de alte cumetrii politice, pentru că o astfel de politică de remunerare nu are nicio legătură cu obiectivul unei instituţii de stat sau cu cel al guvernului”, a explicat Sorin Roibu, mana­ging partner al firmei de consultanţă în HR şi executive search Arthur Hunt.

Profesorii şi medicii sunt, în România, categoriile de bugetari cu cele mai mici salarii. Tinerii absolvenţi de facultate care intră în sistemul educaţional sau medical primesc salarii de început de 900 - 1.000 de lei net pe lună, mai mici decât ar obţine dacă s-ar angaja pe o poziţie de operatori în call center, de exemplu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO