ZF 24

Delta ACM 93 caută contracte în Austria. „Piaţa este mai bună ca în România, plăţile se fac la timp“

Delta ACM 93 caută contracte în Austria. „Piaţa este...

Autor: Andreea Neferu

27.05.2014, 15:34 771
Constructorul bucureştean Delta ACM 93, controlat de omul de afaceri Florea Diaconu, a înfiinţat o sucursală în Austria, prin intermediul căreia vrea să prospecteze piaţa.
 
„Sucursala are ca scop testarea pieţei şi să ne facem cunoscuţi, nu neapărat cu lucrări foarte mari, ci ţintim lu­crări sub 1 milion de euro. În Aus­tria există o piaţă mai bună ca în România, plăţile se fac la timp. În Europa Occidentală, în general, băncile sunt mai apropiate de constructori, creditele se dau cu dobânzi mai mici“, a spus Florea Diaconu.
 
Delta ACM 93 este una dintre firmele care au mizat în ultimii ani pe extinderea în străinătate, în contextul în care piaţa locală a construcţiilor a înregistrat un declin de circa 40% pe timp de criză, iar proiectele noi, fie de stat sau private, sunt din ce în ce mai puţine. Austria este primul pas pe care compania îl face înspre vestul Europei, după ce până acum a lucrat în ţări din Orientul Mijlociu şi din Africa.
 
„Vrem să acumulăm experienţă. În Austria vrem să construim în special case cu consum redus de energie, atât pentru clienţi individuali, cât şi blocuri. În România se construiesc case ieftine, dar nu e de viitor să mergi pe astfel de locuinţe. În viitor se vor căuta case cu consum mic de energie“, a afirmat Diaconu.
 
O altă companie cu acţionariat ro­mânesc care a pătruns pe pieţele occidentale este Hidroconstrucţia, contro­lată de management şi salariaţi, care lucrează în sectorul construcţiilor civile şi industriale în Germania şi în sectorul hidrotehnic şi civil în Belgia.
 
Delta ACM 93 lucrează în prezent în străinătate la o autostradă în Irak, valoarea contractului ridicându-se la circa 66,7 milioane de dolari (47,8 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO