ZF 24

Demisie şoc în piaţa asigurărilor. Vicepreşedintele ASF Daniel Tudor renunţă la funcţie

Demisie şoc în piaţa asigurărilor. Vicepreşedintele...

Autor: Claudiu Ilioiu

17.10.2013, 10:46 2314

Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Daniel Tudor a demisionat din funcţie după ce au fost modificate criteriile de incompatibilitate şi a devenit incompatibil cu statutul de senator al soţiei, Doina Tudor, potrivit unui comunicat de presă

Doina Tudor este senator PNL din decembrie 2012.

‘’În contextul celor mai recente modificări legislative referitoare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, care menţionează incompatibilitatea între membrii Consiliului ASF şi membrii Parlamentului României şi din motive personale am decis să demisionez din funcţia actual, întrucât eu şi soţia mea am putea fi în situaţie de incompatibilitate, din punct de vedere juridic. Consider că este normal să renunţ eu, întrucât soţia mea a fost aleasă în Parlament prin votul uninominal al cetăţenilor, pentru un mandat de 4 ani. Consider că la împlinirea exact a unui an în această funcţie (am fost ales de trei ori) mi-am îndeplinit o parte din obiective şi am reuşit să îmi aduc, atât cât am putut, aportul şi suportul pentru piaţa asigurărilor’’, a declarat Daniel Tudor, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Până la numirea noii componenţe, restrânsă la un număr de 9 membri ai Consiliului, atribuţiile vicepreşedintelui ASF pentru sectorul asigurări-reasigurări vor fi preluate de prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu, după ce demisia domnului Daniel Tudor îşi va produce efectele.

Susţinut de USL pentru şefia CSA şi ulterior în Consiliul ASF, Tudor a fost director general al Ardaf în perioada 2007-2009. Anterior, el a condus Roumanie Assurance International (RAI), unde a deţinut şi un pachet de acţiuni reprezentând 47,4% din capitalul social.

Societatea a fost preluată integral de fondul ceh de investiţii PPF Investments, valoarea tranzacţiei fiind estimată la 10 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO