ZF 24

Desi au primit prin posta declaratiile fiscale, 70% dintre romani tot au mers la Fisc

30.03.2009, 16:02 22

Aproximativ 70% dintre romanii care au primit anul trecut la domiciliu declaratiile fiscale personalizate nu le-au transmis prin posta, ci s-au prezentat la sediile administratiilor financiare, informeaza Fiscul.

Acesta este unul dintre motivele care a stat la baza deciziei de renunţare la sistemul de trimitere/primire prin poştă a declaraţiilor de venit, alaturi de reducerea costurilor cu circa 5,3 mld. lei.

"Dintre cei aproximativ 900.000 contribuabili – persoane fizice care trebuiau sa depuna pana la 15 mai 2008 declaratiile de venit aferente anului 2007, circa 70%, desi au primit la domiciliu formularele personalizate, s-au prezentat la sediile administratiilor financiare din doua motive: fie pentru ca au dorit asistenta in completarea formularului, fie pentru ca solicitau noi formulare, motivand ca cele primite au fost pierdute, deteriorate etc", se mentioneaza intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Acest fapt a generat în 2008 o cheltuiala suplimentară a ANAF pentru producerea altor formulare care erau puse la dispozitia contribuabililor gratuit, respectiv 700.000 de exemplare suplimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO