ZF 24

Destinaţiile exotice pentru care românii au scos din buzunar peste 10.000 de euro de Revelion

Românii au cheltuit pe călătoriile în străinătate 5,4 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro) în primele zece luni din acest an, potrivit celor mai recente date de la BNR. Foto: Shutterstock

Românii au cheltuit pe călătoriile în străinătate 5,4 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro) în primele zece luni din acest an, potrivit celor mai recente date de la BNR. Foto: Shutterstock

Autor: Mirabela Tiron

27.12.2014, 09:37 471

Maldive, Mexic, Punta Cana (Republica Dominicană) şi Dubai sunt doar câteva din destinaţiile exotice pentru care unii români au scos şi peste 44.700 de lei (10.000 de euro) din buzunar pentru a petrece aici Revelionul.

 “O familie a plătit 47.850 de euro (213.000 lei) pe un sejur de opt nopţi cu mic dejun în două vile din Hideaway Beach Resort &Spa de cinci stele şi în complexul Haa Alifu Atoll. Pachetul mai include biletele de avion şi transferurile”, potrivit oficialilor grupului Eurolines.

Tot pentru insula Maldive o altă familie a scos din buzunar 85.500 de lei (19.100 de euro) pentru un sejur de opt nopţi de cazare, cu mic dejun în complexul Anantara Veli Resort &Spa Luxus de cinci stele. În acest tarif au intrat şi biletele de avion dar şi transferurile.

A treia cea mai scumpă vacanţă de Revelion vândută de grupul Eurolines, ce deţine reţeaua de agenţii de turism Eurolines şi TUI Travel Center, a fost un sejur de 12 nopţi, în regim all inclusive, în Punta Cana (Republica Dominicană), ce include şi biletele de avion dar şi transferurile. Vacanţa aceasta a costat 54.000 de lei (12.000 de euro), potrivit oficialilor companiei.

Tot pentru sejurul ce include şi Revelionul, un cuplu a plătit 192.000 de lei (43.000 de euro)  pentru 7 nopţi în Bali şi Ubud (Indonezia) la cinci stele, cu transfer cu limuzina pe tot sejurul, potrivit oficialilor Perfect Tour. Sejurul include ca­zare la hoteluri de cinci stele cu demi­pen­siune, zbor la cabina first class, trans­feruri cu limuzina de la aeroport la ho­tel, dar şi limuzină cu care se vor de­pla­sa pe tot parcursul sejurului. În plus, cu­plul care a plătit pentru această va­canţă cât pentru o garsonieră în Bu­cu­reşti va beneficia de tratamente wel­lness şi spa, potrivit oficialilor agenţiei.

 O altă vacanţă de lux, în Dubai dar şi în Phuket (Thailanda), de circa 94.000 de lei (21.000 de euro), a fost cumpărată de o familie cu un copil. Sejurul include 12 nopţi, din care cinci în Dubai şi 7 nopţi în Phuket, cu cazare la hotelul Thai Pearls, într-un apar­ta­ment de 200 de metri pătraţi. Aceştia vor zbura la clasa business şi vor avea asigurate transferuri private cu limu­zina la destinaţie. O altă familie cu un copil va ajunge de Revelion în Mexic, într-o vacanţă de aproape 71.000 lei (16.000 de euro). Sejurul include 14 nopţi de cazare la cinci stele în Riviera Maya şi Mexico City, excursii private la Mina de Argint Taxco şi Piramidele Teotihuacan şi zbor la clasa business, potrivit Perfect Tour.

O altă familie, formată din alţi doi adulţi şi un copil, a plătit 70.000 lei (15.700 de euro) pentru zece nopţi de cazare la un hotel de cinci stele în regim all-inclusive (Ari Atoll Maldive), transferuri private cu şalupa şi bilete de avion la clasa business, potrivit Perfect Tour.

 Tot pentru Maldive, un cuplu a plătit 53.000 de lei (12.000 de euro) pentru un sejur de şase nopţi cu cazare cu all-inclusive, la hotelul de cinci stele Lili Beach Resort &Spa. Pachetul include pe lângă cazare şi bilete pe zbor charter cu locuri la clasa business, cină de Revelion, transfer cu hidroavionul, potrivit Mădălinei Grosu, product manager al Happy Tour Group.

Tot Happy Tour a mai vândute câteva pachete „tailor made“ - personalizate, care au depăşit preţul de 111.000 de lei (25.000 de euro) şi au inclus închirierea unei cabane cu tot cu personal de serviciu şi bucătar în staţiunea de schi Chamonix din Alpi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO