ZF 24

Deutsche Bank a inaugurat Centrul de Tehnologie de la Bucureşti, pentru care vor lucra 200 de programatori români anul acesta

Deutsche Bank a inaugurat Centrul de Tehnologie de la...

Autor: Radu Racu

08.05.2014, 09:51 2613

Banca germană Deutsche Bank a inaugurat joi la Bucureşti Centrul de Tehnologie DB Global Technology, pentru care vor lucra în primă fază 200 de angajaţi.

Deutsche Bank mai detine trei astfel de centre, unul la Moscova, unul în Sankt Petersburg şi unul în North Carolina.  

„DB Global Technology va dezvolta soluţii tehnologice avansate pentru mai multe activităţi ale Deutsche Bank, fapt ce ilustrează potenţialul enorm al sectorului local de IT&C”, a declarat Mihai Ionescu, reprezentantul Deutsche Bank în România.

Centrul local de tehnologie al Deutsche Bank va fi condus de Marian Popa, unul dintre cei mai prolifici manageri din domeniu, care a dezvoltat anterior operaţiunile Endava din Europa Centrală şi de Est.

„Alegerea Bucureştiului ca locaţie pentru Centrul de Tehnologie al Deutsche Bank reprezintă o recunoaştere a resurselor de talent de care dispune ţara noastră”, a declarat Marian Popa, manager al DBTC.

Aproape 100 de angajaţi vor lucra pentru centrul Deutsche Bank în prima jumătate a anului, urmând ca numărul lor să crească până la 200 până la finalul lui 2014. Centrul de tehnologie va crea aproximativ 500 de locuri de muncă până la finalul anului 2016. Angajaţii centrului din Bucureşti vor fi specializaţi în dezvoltarea de aplicaţii software, arhitecturi, analiză funcţională şi management de proiect.  

Deutsche Bank deja a angajat până în prezent 65 de persoane care vor lucra în cadrul noului Centru de Tehnologie de la Bucureşti. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO