ZF 24

Dezvoltatorii: Dacă şi alte bănci majorează avansul la credite, va apărea un blocaj pe piaţa imobiliară

Dezvoltatorii: Dacă şi alte bănci majorează avansul la credite, va apărea un blocaj pe piaţa imobiliară

Cine va dori un apartament de 50.000 de euro va trebui să aibă un avans de 15.000 de euro

Autor: Liviu Popescu, Bogdan Alecu

01.02.2016, 00:08 25644

Unele bănci au început deja o adevarată „revoltă“ pe segmentul creditelor imobiliare, chiar în toiul discuţiilor privind o nouă formă a legii dării în plată. Cea mai recentă decizie este cea a Alpha Bank de a elimina de pe site-ul său oferta Prima casă, după ce Raiffeisen a decis săptămâna trecută să majoreze avansul pe segmentul creditelor imobiliare standard.

În aceste condiţii, încotro se în­dreap­tă piaţa imobiliară? Spre un blocaj, consideră jucătorii din domeniu. Dacă exemplul Raif­fei­sen de a majora avansul cerut clienţilor pentru credite imobi­liare va fi urmat şi de alte bănci, iar unii dezvoltatori se aşteaptă ca acest lucru să se întâm­ple în perioada următoare, atunci pe pia­ţa imobiliară va apărea un blocaj, con­sideră jucătorii din piaţa de real estate.

Cum arată casa unuia dintre cei mai cunoscuţi designeri vestimentari din România: Ne doream foarte tare zona Dorobanţi. Am ştiut de la început ce vrem. Galerie Foto

Ea vinde cele mai scumpe penthouse-uri din Bucureşti, iar el a început construcţia unui proiect imobiliar de lux de 6 mil. euro. Cum arată casa lor? Galerie foto

Cine este supermodelul de 45 de ani care are o şansă istorică să ajungă Prima Doamnă a Statelor Unite. Galerie FOTO

„Dacă exemplul va fi urmat de alte bănci, atunci am putea vedea un blocaj în imobiliare. Spre exemplu cine va dori un apartament de 100.000 de euro va fi obli­gat să aibă deja un buget de 40.000 de euro, ceea ce este foarte greu în si­tu­a­ţia de faţă. Îşi vor mai permite cre­dite doar cei care deja deţin un imobil şi pe care vor dori să-l vândă pen­tru a ob­ţine ba­nii de avans“, con­si­deră Andreea Comşa, managing direc­tor al Premier Es­tate Manage­ment, care are în porto­foliu atât apartamente ieftine, pre­cum cele din Cartierul Solar din Ber­ceni, cât şi mai scumpe precum Asmita Gar­dens sau 49Gafencu, unde un apar­tament ajunge la câteva sute de mii de euro.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO