ZF 24

Dezvoltatorii imobiliari au investit 25 mil. euro pentru a livra clădiri verzi în 2019

Răzvan Nica

Răzvan Nica

Autor: Bogdan Alecu

13.02.2020, 19:30 409

„Implementarea normelor de dezvoltare sustenabilă a devenit deja o practică generalizată pe piaţa imobiliară din România“.



 

Peste 250 de clădiri şi proiecte imobiliare din România au fost certificate „verde“ după una dintre schemele internaţionale de sustenabilitate, BREEAM, LEED, EDGE şi WELL, potrivit datelor BuildGreen, liderul pieţei locale de consultanţă în domeniul proiectării, dezvoltării şi certificării clădirilor sustenabile din România.

În condiţiile în care anul trecut s-au livrat 380.000 mp de birouri în Bucureşti, investiţiile dezvoltatorilor în certificarea „verde“ se ridică la 15,2 mil. euro, potrivit BuildGreen. Dacă sunt luate în calcul şi proiectele din marile centre regionale, atunci valoarea investiţiilor se ridică la 25 mil. euro.  Obţinerea certificărilor le permite dezvoltatorilor să obţină un preţ mai bun şi să vândă mai uşor clădirile, dar şi să închirieze mai uşor birourile unor com­panii multinaţionale care caută să reducă amprenta de carbon şi implicit doreşte să opereze în clădiri cât mai puţin poluante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO