ZF 24

Dezvoltatorul de software Greensoft ţinteşte dublarea afacerilor în 2014

Yassin Hamed, director general şi fon­da­tor al Greensoft

Yassin Hamed, director general şi fon­da­tor al Greensoft

Autor: Ioana Nita

02.04.2014, 00:04 631
Greensoft, o companie locală de software care are în portofoliu clienţi precum Orange, cel mai mare operator telecom din România, sau Antrefrig - brandul românesc de pateuri din grupul ceh Hamé, mizează anul acesta pe du­bla­rea afacerilor în condiţiile în care a semnat deja două noi contracte şi se aşteaptă şi la câşti­ga­rea altor proiecte ale unor firme care au primit aprobări pentru proiecte finanţate din fonduri europene. 

În 2013, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 330.000 euro, în creştere cu circa 14% faţă de 2012.

„Veniturile realizate pe primul trimestru sunt aproape la jumătate din cifra de afaceri înre­gis­trată pe întreg anul trecut, datorită unor noi con­tracte mari câştigate la companiile Muri Benz Oil (MBO) şi  Dr. Office. Ne aşteptăm ca anul acesta să ne dublăm afacerile faţă de 2013”, a declarat pentru ZF Yassin Hamed, director general şi fon­da­tor al Greensoft. El a absolvit facultatea de Elec­tronică şi Tele­comunicaţii din cadrul Politehnicii din Bucureşti în 1998 şi a lucrat apoi ca programator, ultima funcţie deţinută înainte de a înfiinţa firma în 2004 fiind de manager IT la compania de distribuţie de presă Rodipet.

Activitatea companiei, înfiinţată în urmă cu 10 ani, se împarte în dezvoltare de software, principalul produs fiind soluţia Web ERP (Enterprise Resource Planning) pentru gestiunea resurselor unei firme bazată pe softul Socrate dezvoltat de Bit Software, şi serviciile de suport tehnic (help-desk).

Aproximativ două treimi din cifra de afaceri a companiei provin din livrarea produselor software proprii, printre care se numără soluţii pentru gestionarea vânzărilor din magazin (Web POS), recompensarea clienţilor fideli ai unui magazin (Green Fidelizare), managementul relaţiei cu clienţii (Green CRM) sau programări online (Green Programari Online).

Ultimul software dezvoltat de Greensoft este Green HR Tester, un program online dedicat testării cunoştinţelor şi competenţelor deţinute de candidaţii selectaţi pe baza unor întrebări puse de către specialişti din toate domeniile cunoscute.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO