ZF 24

Dezvoltatorul imobiliar Impact cere 19,8 mil. lei de la acţionari

Dezvoltatorul imobiliar Impact cere 19,8 mil. lei de la...

Autor: Adrian Cojocar

13.08.2013, 20:10 441

Impact Developer & Contractor (IMP), companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a con­vocat acţionarii în vederea majorării ca­pi­talului social cu 19,8 mil. lei prin aport în numerar.

Subscrierile se vor efectua la un preţ de 0,1 lei/unitate, sub preţul de pe bursă, de 0,1650 lei/acţiune. Titlurile rămase nesubscrise vor fi anulate, potrivit convocatului pu­bli­cat pe bursă.

Ianciu intenţionează să utilizeze banii atraşi de pe bursă pentru a finanţa proiectele dezvoltatorului imo­biliar, precum Zenit din Con­stanţa, Roua din Ploieşti şi Greenfield din Bucureşti pentru ca apoi să le valorifice.

La Impact, Iaciu, care deţine circa 38,05% din acţiuni, colaborează cu Adrian Andrici, un alt investitor cunos­cut de pe bursă, care deţine peste 13% din ac­ţiunile companiei. Un alt investitor important al Im­pact este Salink Limited, firmă controlată de sue­dezii de la East Capital, care deţine 10% din acţiuni. Iaciu a ajuns să deţină 38% din acţiunile Impact Developer & Contractor după ce a cumpărat în iulie un pachet de 5% din dezvol­ta­torul imobiliar şi se pregăteşte să lanseze o ofertă publică de preluare pentru restul acţionarilor minoritari.

Potrivit legislaţiei pieţei de capital, un investitor  care deţine peste 33% din titlurile unei companii listate este obligat să lanseze o ofertă de preluare a acţiunilor deţinute de restul acţionarilor minoritari.

Iaciu a plătit pe pachetul achiziţionat în iulie un preţ de 0,16 lei/acţiune, iar dacă va lansa oferta la acelaşi preţ valoarea acesteia s-ar putea ridica la circa 19 mil. lei (4,3 mil. euro).

Impact a fost înainte de declan­şarea crizei printre cei mai mari jucători de pe piaţa rezi­den­ţială, însă acum se zbate să supra­vie­ţuiască unor pierderi de 137 milioane de lei acumulate în ultimii trei ani şi unui lung şir de procese.

Prima mişcare a lui Iaciu de la preluarea controlului a fost schimbarea consiliului de administraţie şi a managementului.

Acum di­rec­tor executiv la Impact este Claudiu Lucian Mateescu, fost director general al Raptis Kavouras SRL, care a preluat în iulie 2008 Satul Francez de la Costică Constanda printr-o tranzacţie de 68 mil. euro.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.08.2013.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO